dinsdag 4 augustus 2009

Van Dale Lexicografie bv

Van Dale Lexicografie bv is zelfstandig uitgever van woordenboeken en maakt deel uit van Veen Bosch & Keuning Uitgevers NV. Bedrijven, taalprofessionals, studenten en taalliefhebbers zijn de belangrijkste gebruikers van de woordenboeken van Van Dale.

Woordenboeken
Van Dale geeft een groot aantal toonaangevende woordenboeken uit. De bekendste uitgave is uiteraard het Van Dale Groot Woordenboek der Nederlandse Taal, die beter bekend is bij zijn bijnaam: de Grote of Dikke Van Dale. En bij vertalers en tolken zijn de Grote woordenboeken Engels, Duits, Frans en Spaans favoriete hulpmiddelen.

Woordenboeken op cd-rom
De digitalisering van de Van Dale-woordenboeken is al in 1987 ingezet met het op cd-rom uitbrengen van het Van Dale Hedendaags Nederlands. Inmiddels zijn de meeste boeken uit het fonds van Van Dale op cd-rom uitgebracht. In september 2000 kwam de elektronische Grote Van Dale uit en was daarmee opnieuw een trendsetter: het is het eerste woordenboek waarop men zich kan abonneren. De Van Dale Grote vertaalwoordenboeken zijn ook verkijgbaar in een intranetversie

Uitgaven van Van Dale
Tot de bekendste uitgaven van Van Dale behoren onder meer:

Van Dale Groot woordenboek der Nederlandse Taal (de Grote Van Dale)

Van Dale Hedendaags Nederlands

Van Dale Grote vertaalwoordenboeken Engels, Frans, Duits en Spaans

Van Dale Handwoordenboeken Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Zweeds

Van Dale Pocketwoordenboeken voor op school (met gratis cd-rom)

Koenen woordenboeken Nederlands, Engels, Frans, Duits, Grieks en Latijn

woordenboeken voor de jeugd, onder meer het Basiswoordenboek en het Junior Spreekwoordenboek

leeswoordenboeken: het Idioomwoordenboek, Spreekwoordenboek en Etymologisch woordenboek

Van Dale op internet
Alle producten van Van Dale zijn ook verkijgbaar op het Van Dale Taalweb (www.vandale.nl en www.vandale.be). Op het Taalweb - dat vorig jaar tot beste taalsite is uitgeroepen - zijn onder meer taalweetjes en taalnieuws te vinden, en kan gratis een on-linewoordenboek worden geraadpleegd: het Van Dale Hedendaags Nederlands. Voor de Pocketwoordenboeken is er een speciale website: www.VanDaleInDePocket.nl.

E-mail:
info@vandale.nl

Geen opmerkingen: