dinsdag 4 augustus 2009

Uitgeverij Big Balloon B.V.

Uitgeverij Big Balloon B.V.
Herenweg 29a III
2105 MB Heemstede
Postbus 136
2100 AC Heemstede
T: 023- 517 66 20
F: 023- 517 66 40
info@bigballoon.nl

Sinds haar ontstaan in 1990 is Big Balloon een uitgeverij die zich met haar producten richt op de jeugd- en jongerenmarkt, van preschool tot jong volwassenen. Er wordt een grote variëteit aan producten op de markt gebracht, zoals tijdschriften, activity uitgaven, leesboekjes, pockets en puzzeluitgaven. De meeste uitgaven zijn gebaseerd op populaire tv-series voor de jeugd. Het bedrijf is actief in het Nederlandse en Vlaamse taalgebied en gehuisvest in Heemstede. Er werken elf mensen in vaste dienst, aangevuld met een aantal freelance medewerkers.

Uitgeverij Big Balloon brengt diverse tijdschriften op de markt. Titels als Dora, Prinses Lillifee, Littlest PetShop en Speelhuis zijn zeer populair. Daarnaast verschijnen er tijdschriften en puzzeluitgaven met Charlie & Lola, My Little Pony en Bratz in de hoofdrol.

Het tijdschrift Dora gaat over een vrolijk, ondernemend meisje dat samen met haar vriendje Boots allerlei spannende avonturen beleeft. Met Dora leren kinderen vanaf 3 jaar door middel van kleuren, puzzelen en lezen ook spelenderwijs Engels.

Speelhuis is een kleurrijk en leerzaam tijdschrift voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar waarin verschillende bekende tv-characters centraal staan. Het magazine staat vol voorleesverhalen, activiteitenpagina's en kleurplaten van o.a Fifi, Dribbel, Pingu, Muis, Sesamstraat, Noddy, de Efteling en vele anderen. Bovendien heeft elk nummer een mooie poster en een apart werkboek dat eruit gehaald kan worden.

Littlest PetShop is een vrolijk tijdschrift voor meisjes vanaf een jaar of 5 vol knutsels, puzzels en leuke verhalen over de Petshops. Elk nummer heeft een wedstrijd waarbij mooie prijzen gewonnen kunnen worden. Bovendien zit er altijd een extraatje bij het blad en een stickervel.

Van diverse characters voor verschillende leeftijdsgroepen geeft Big Balloon leesboekjes uit. Te denken valt aan Sesamstraat, SpongeBob, Strawberry Shortcake, Bob de Bouwer, Fifi en nog veel meer.

Ook verschijnen er regelmatig leespockets: Horseland, Charmed en begin 2009 ook pockets van Zoey 101, Drake & Josh en van iCarly!

De producten van Big Balloon zijn te koop in de supermarkt, bij Bruna, AKO en bij de tijdschriftwinkels. Op de website van Big Balloon leest u steeds welke nieuwe titels er verschijnen.

Geen opmerkingen: