maandag 3 augustus 2009

A.W. Bruna Uitgevers

A.W. Bruna Uitgevers bestaat inmiddels ruim 140 jaar. Sinds de oprichting in 1868 heeft de uitgeverij talloze grote auteurs een plek gegeven in de Nederlandse en Vlaamse boekenmarkt. Denk aan Havank, Carlos Ruiz Zafón, John Grisham, Frederick Forsyth, Elizabeth George, George Simenon en David Baldacci. Samen met uitgeverij Unieboek, Het Spectrum, Meulenhoff-De Boekerij en Standaard uitgeverij in Vlaanderen behoort A.W. Bruna Uitgevers (AWB) tot het PCM-concern.

Tweede in Nederland
AWB heeft een zeer sterke positie in de Nederlandse markt. Qua omzet, groei en markt zijn we in het boekhandelskanaal inmiddels uitgegroeid tot de tweede uitgeverij in Nederland. Navenant zijn de financiële mogelijkheden, groeikansen en de kracht van de marketing vergroot. Dat geldt voor alle fondsen en imprints van AWB.Bij AWB kan gewoon veel. Dat hebben we in het verleden ook al overduidelijk bewezen. Die lijn zetten we onverminderd en met volle overtuiging voort. Dat maakt ons ook tot een heel interessante partij voor binnen- en buitenlandse auteurs. Vanwege onze betrouwbaarheid en betrokkenheid willen zij dan ook graag met ons samenwerken. Wij zijn degelijk, maar tegelijkertijd ook een tikkeltje non-conformistisch. Wij wijken graag af van gebaande paden zonder ons in ongewisse avonturen te storten. Een kwestie van wikken en wegen. En op tijd je kansen benutten, zonder het grote publiek van ons te vervreemden.

Kwaliteit. Ook op langere termijn
De filosofie voor de komende jaren is – uiteraard - om meer boeken te verkopen. Maar we kiezen er bewust voor om niet ongebreideld nieuwe boeken van nieuwe auteurs uit te gaan geven. We kennen onze grenzen. We willen investeren in het commitment met onze huidige auteurs. Ook investeren we in de samenwerkingsrelaties met onze stakeholders. Daarbij gaat het niet om de waan van de dag, maar om de kwaliteit op wat langere termijn. We zijn eerlijk in wat we wel en wat we niet kunnen. En dat komt de kwaliteit van onze fondsen en de marketing van de titels zeer ten goede. De omzet en het rendement profiteren hier eveneens van. Zo bouwen we met het Bruna-team constructief en doordacht onze successen uit. Dat is onze kracht.

Ondersteunen en vermarkten
Natuurlijk is het goed als er in het fonds wereldberoemde kaskrakers zitten. Denk aan Carlos Ruiz Zafón, John Grisham, Elisabeth George en Frederick Forsyth die wij al jarenlang met plezier uitgeven. Maar het nieuwe, het onbekende en het innovatieve gaan we zeker niet de weg. Steeds zijn we op zoek naar nieuwe pareltjes, die wij op weg kunnen helpen naar roem en succes. Als we vertrouwen in een auteur hebben – zeker ook op de langere termijn – dan gaan we heel ver in de ondersteuning van de auteur en het in de markt zetten van zijn werk. We werken verfrissend, durven te experimenteren. En wij zijn vooral niet wars van commercie. Daar staat AWB bekend om – al 140 jaar lang.

Bezoekadres
Kobaltweg 23-25
3542 CE UTRECHT

Postadres
Postbus 40203
3504 AA UTRECHT


T: +31 30 247 04 11
F: +31 30 241 00 18

Wilt u uw vraag liever per e-mail stellen? Stuur dan een e-mail naar info@awbruna.nl

Geen opmerkingen: