dinsdag 4 augustus 2009

Boekenbent

Uitgeverij Boekenbent

Valkhof 39

3772 EB Barneveld

Tel: (+31) 0342-843200

Fax: (+31) 087-7846086


Boekenbent is een internetuitgeverij. De naam Bent zegt het al: een kunstenaarsclub specifiek voor schrijvers en dichters.
Boekenbent werd in 2002 opgericht en heeft sindsdien voor talloze auteurs hun werk omgezet in een tastbaar en aantrekkelijk boek.

Eigen beheer
In eigen beheer uitgeven van een boek bij Boekenbent betekent dat je altijd het laatste woord hebt wat de vormgeving van je boek betreft. Je maakt immers zelf je boek op. De boekbestanden gaan niet eerder naar de drukkerij dan dat je er helemaal tevreden over bent. Of het nu om fictie, gedichten, non-fictie, 1 boek of 10.000 boeken, een verzameld werk van je schrijfclub, of een proefschrift gaat, het kan allemaal.



Extra
Als je dat wilt, kun je je boek vooraf na laten kijken door een redacteur. Je kunt er een ISBN en/of een barcode aan toe laten voegen en je kunt je boek bij ons laten opmaken.



Nieuw: Uw boek bij Centraal Boekhuis, dus ook bij bol.com!
Het is nu ook mogelijk dat uw boek bij centraal boekhuis leverbaar is. Door deze aansluiting kan het ook besteld worden bij o.a. bol.com en andere internetboekwinkels. Informeer naar de voorwaarden!



Hoe zien de boeken eruit?
Veel voorkomende boekformaten zijn 14,8 x 21 cm (A5 formaat), 13,5 x 20 cm of 15 x 23 cm met een full colour, gelamineerde kaft van 240 grams karton. De boeken worden digitaal geprint en verlijmd gebonden. De tegenwoordige technieken zijn zo goed dat deze boeken in niets onderdoen voor de off-set geproduceerde boeken. Je krijgt dus een kwalitatief goed boek in handen.

Het binnenwerk wordt doorgaans uitgevoerd op 90 grams wit of roman crème papier met zwarte tekstopdruk. Bij gebruik van roman crème papier ziet je boek er direct goed uit. Dit papier werkt opdikkend, dus ideaal als je niet zoveel pagina's hebt.

Andere wensen? Een hardcover omslag? Een ander formaat? Het boek geheel in full colour? Een grotere oplage die off-set gedrukt moet worden? Genaaid gebonden? Dat kan allemaal. Boekenbent werkt samen met gerenommeerde drukkerijen die van alle markten thuis zijn.



Klaar en dan?
Je kunt je kant en klare manuscript als PDF bestand (Portable Document Format=printbestand) opsturen naar Boekenbent. (binnenwerk en omslag apart) Wij kijken na of alles op de juiste plaats staat en geven waar nodig tips om dingen aan te passen. Het drukken van de boeken duurt ongeveer 2-3 weken.

Wil je alles nog eens rustig nalezen? Vraag dan vrijblijvend de brochure van Boekenbent op.

http://www.boekenbent.com

Geen opmerkingen: