dinsdag 4 augustus 2009

De Vier Windstreken

De Vier Windstreken is in 1983 opgericht. De wortels van dit bedrijf liggen bij Nord-Süd Verlag, een Zwitserse uitgeverij, die in 1961 is opgericht door Dimitrije en Brigitte Sidjanski. De oprichters willen een brug slaan tussen auteurs en illustratoren uit verschillende landen en tussen grote en kleine lezers van over de hele wereld. Inmiddels heeft Nord-Süd Verlag wereldwijd vestigingen, onder meer in Frankrijk, de Verenigde Staten, Duitsland en Japan.

De Vier Windstreken geeft prentenboeken, eerste leesboeken en jeugdboeken uit. De bekendste prentenboeken zijn de prachtig geïllustreerde boeken van Marcus Pfister en Hans de Beer. De Vier Windstreken geeft ook een groot aantal artikelen uit als pluchen beesten, kalenders, buttons, ansichtkaarten, mobielen en posters. Al deze artikelen zijn gebaseerd op de figuren uit de prentenboeken.
In 1991 breidde De Vier Windstreken haar assortiment uit door naast prentenboeken een serie eerste leesboeken op de markt te brengen: de Hoera, ik kan lezen-serie, waarin onder andere de mooi vormgegeven boekjes van Hans de Beer over de familie Mol-de Mol zijn opgenomen.
Daarnaast is de uitgeverij zich in de loop der jaren toe gaan leggen op de productie van jeugdboeken.

Mensen zeggen vaak dat de boeken van De Vier Windstreken 'anders' zijn, en daar zijn we trots op. Wij geloven dat kinderen met zoveel mogelijk verschillende auteurs en illustratoren in aanraking moeten worden gebracht. Daarom schrikken wij er niet voor terug om boeken uit te geven die afwijken van wat gebruikelijk is. En of onze boeken nu van de hand zijn van Franse auteurs of Zweedse, of de illustratoren in Rusland wonen of in de Verenigde Staten, de boeken worden altijd gekenmerkt door universele thema's die kinderen over de hele wereld aanspreken.

De Vier Windstreken
Ampèrelaan 3
2289 CD Rijswijk
Tel: 070 - 4131191
Fax: 070 - 4131181
E-mail: info@vierwindstreken.com

Geen opmerkingen: