dinsdag 4 augustus 2009

Davidsfonds

Het Davidsfonds organiseert als grootste Vlaamse cultuurvereniging jaarlijks 10.000 activiteiten. dicht bij de mensen, dankzij 5.500 bestuursleden in meer dan 500 plaatselijke afdelingen. Het bereikt daarmee niet alleen 55.000 leden-gezinnen, maar ook tienduizenden andere belangstellenden. Taal & lezen, geschiedenis en kunst zijn de prioritaire werkterreinen van het Davidsfonds, dat onder meer tekent voor het Groot Nederlands Dictee, de Nacht van de Geschiedenis, cultuurtoeristische zoektochten en reizen… (Klik hier om de opdrachtverklaring te lezen.)


Universiteit Vrije Tijd Davidsfonds organiseert op zowat 75 plaatsen in Vlaanderen meer dan 150 cursussen die u meenemen op een leerrijke tocht langs onbekende wegen van het verleden. Ze verruimen uw kijk op mens en samenleving van gisteren, vandaag en morgen dankzij ervaren docenten van alle Vlaamse universiteiten en conservatoria, die doen waar ze goed in zijn: de liefde voor hun vak overbrengen op een leergierig publiek. Universiteit Vrije Tijd is aanvaard door de Vlaamse Gemeenschap als landelijk gespecialiseerde instelling rond het thema geschiedenis.



Davidsfonds Uitgeverij geeft ieder jaar meer dan 120 nieuwe boeken en cd’s uit. Davidsfonds/Infodok is de gespecialiseerde kinder- en jeugdboekenuitgeverij van het Davidsfonds en combineert een professionele aanpak met een frisse blik op kinder- en jeugdliteratuur. Davidsfonds/Leuven is de imprint die populair-wetenschappelijk werk brengt: kwalitatief en aansprekend, met titels die niet zelden gelijktijdig naar het Engels en Frans vertaald worden. Davidsfonds/Literair is de oudste onafhankelijke literaire uitgeverij in Vlaanderen. En Davidsfonds/Eufoda is het platenlabel van het Davidsfonds met een voorkeur voor licht klassiek.

Davidsfonds vzw - Blijde-Inkomststraat 79-81 - 3000 Leuven - tel.: 016/310.600
fax: 016/310.608 - info@davidsfonds.be - RPR Leuven - 0407.765.729

Geen opmerkingen: